Jeesus on Herramme

Oikea ympärileikkaus

Raamatussa puhutaan ympärileikkauksesta, ja sitä tapahtuu tänäkin päivänä varsinkin juutalaisten ja muslimien parissa. Mutta Raamattu puhuu oikeasta ympärileikkauksesta! 

Room. 2:28-29: ”Sillä ei se ole juutalainen, joka vain ulkonaisesti on juutalainen, eikä ympärileikkaus se, joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu; vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta”.

Tässä on selkeä Sanan kohta tästä asiasta. Oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus. Ja koska tämä sydämen ympärileikkaus tapahtuu Hengessä, sen voi suorittaa vain Jumala, ei ihmiset.

Jokainen, joka on kokenut uudestisyntymisen, tietää, että hänelle on tapahtunut tällainen oikea ympärileikkaus. Hes 36:26 sanoo siitä näin: ”Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen”. Tämän operaation kyllä huomaa ja tuntee, kun se tapahtuu.

Sitten kun sydämesi on ympärileikattu, se alkaa sykkiä samoin kuin Jumalan sydän. Voit rakastaa ihmisiä Jumalan kaltaisella rakkaudella. Room 5:5 sanoo: ”....sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta”.

Jollet ole vielä kokenut tällaista ympärileikkausta, voit pyytää sitä Jumalalta!

Teksti: Raija Savolainen

Takaisin Sana sivulle