Jeesus on Herramme

Matkalla Latviassa

Elisa Rimpilä (kuvassa oikealla Rosmarija sylissään) oli yksi onnellinen matkaaja bussimatkalla Latviaan heinäkuussa 2011. Tässä hänen kertomuksensa matkan tunnelmista.

Ihanaa vihdoin se tapahtuu, lähtö Latviaan on tosiasia. Tätä matkaa on odotettu pitkään. 8+1 oli tämänkertaisen tiimin koko.

Odotukset ja iloinen mieli on korkealla, kun pääsemme viimein pienten kommellusten kanssa perille. Meidät otettiin hyvin vastaan, niin kuin aina, ja alkajaisiksi purettiin leipäkuorma.

Leivän jakamista paikallisille oli hieno seurata, ilmeitäkin oli monenlaisia, itku ja ilo olivat hyvin lähellä toisiaan. Muutenkin ihmiset tulivat monella tapaa kosketetuiksi. Myöskin rukousta oli odotettu paljon.

Jumala antoi meille myöskin mahdollisuuden tarjota paikallisille matka Jurmalaan ja Itämereen uimaan. Monet eivät olleet koskaan nähneet merta, ja matka oli todella mieleinen, niin heille kuin meille.

Kävimme myös viemässä naapurikaupungin sosiaalitoimistoon leipää. Vierailimme myös viidessä eri kodissa ja veimme niihin ruokaa. Pisti mielen mietteliääksi, kun vertasi oloja Suomeen, saamme todella olla paljosta kiitollisia.

Pelattiin me siellä lentopalloakin, kolme joukkuetta saatiin kasaan ja mukavaa oli. Henkilökohtaisesti matka oli yksi parhaimmista, joissa olen saanut olla mukana. Sain rohkeuden mennä todistamaan ja muutenkin matka oli kaikin tavoin antoisa.

Mieli on vielä mietteliäs. Tuli paljon uusia rukousaiheita. Matka oli odotettu, ja se täytti odotukset moninkertaisesti. Tämä matka antoi paljon latvialaisille, mutta myös meille.

Teksti: Elisa Rimpilä

Lisää kuvia matkasta.

Takaisin lähetystyö sivulle