Jeesus on Herramme

Älkäämme unohtako, mitä Jeesus on meille lahjoittanut!

Jeesus oli vaeltanut opetuslastensa kanssa kolme vuotta ja tehnyt mitä ainutlaatuisimpia ihmeitä: ajanut riivaajia ulos ihmisistä, herättänyt kuolleita, kävellyt järven päällä, ruokkinut tuhansia ihmisiä pienen pojan eväillä, opettanut ihmisiä erityisellä tavalla. Jumala oli todellakin tullut ihmisten keskelle! Kaikkialla, missä Jeesus liikkui, tapahtui ihmeitä. Opetuslapset saivat olla näkemässä ja kokemassa taivasta maan päällä.


Jeesus kertoi avoimesti opetuslapsilleen, että Hän menee takaisin Isänsä luo. Samalla Jeesus lupasi, ettei Hän jätä opetuslapsia orvoiksi (Joh.14:18). Voimme helposti kuvitella sen tilanteen, kun Jeesus oli ristiinnaulittu, kuinka opetuslapset olivat orpoja, tyhjiä ja hämmentyneitä. Heillä ei ollut mitään mahdollisuuksia tai edellytyksiä jatkaa sitä ihmeiden ja rakkauden palvelustehtävää jota Jeesus, heidän johtajansa ja esikuvansa, oli tehnyt ollessaan maan päällä. He olivat kyllä olleet harjoitusmatkoilla Jeesuksen valtuuttamana ja välittäneet Jumalan ihmeitä tekevää voimaa ihmisille.  Mutta ilman Jeesusta heiltä puuttui jotain täysin olennaista.


Evankeliumi ei olisi koskaan lähtenyt oikealla tavalla liikkeelle ilman Pyhää Henkeä. Sen jälkeen kun opetuslapset täyttyivät Pyhällä Hengellä, evankeliumi lähti räjähdysmäisesti liikkeelle. Pyhä Henki on kuin Jumalan antama räjähtävä polttoaine, joka vie oikeasti elävän Jumalan asioita eteenpäin, ja vihollinen joutuu perääntymään.
Raamatun opetuksen mukaan, kun Pyhä Henki tulee meidän elämäämme, Hän ei jätä meitä koskaan (Joh.14:17). Kysymys onkin, annammeko Pyhän Hengen vaikuttaa täysin valtuuksin elämässämme? Annammeko oikeasti tilaa Pyhälle Hengelle? Hän käyttää aina ohjenuoranaan Jumalan Sanaa!


Lähtökohta Pyhän Hengen täyttämälle elämälle on aito sydämen rukous elävän Kristuksen edessä. Rukouksessa annamme elämämme kokonaan Pyhän Hengen johtoon. Älkäämme koskaan unohtako millaisen ihmeellisen lahjan Jeesus on meille lahjoittanut. Pyhällä Hengellä on aina parhaat ideat elämäämme varten!

Teksti: Pastori Matti Savolainen

Takaisin Sana sivulle