Jeesus on Herramme

Ohjekirja käyttöön

Kun ostamme minkä tahansa laitteen, saamme ohjekirjan. Siinä neuvotaan, kuinka laitetta tulee käyttää. Jos siihen tulee joku vika, ohjekirjassa kerrotaan, voiko sen korjata itse vai pitääkö se viedä ammatti-ihmiselle korjattavaksi. Ohjekirjasta on tarkoitus olla todellista hyötyä, mutta usein se kuitenkin jää hyllylle pölyyntymään.

Meidän jokaisen elämää varten on annettu oikein hyvä ohjekirja. Siinä neuvotaan, kuinka meidän tulee kunnioittaa toinen toistamme, sillä jokaisen ihmisen elämä on arvokas. Siinä opetetaan, kuinka meidän tulee ajatella oikein, sillä väärät ajatukset vahingoittavat elämäämme. Siinä myös sanotaan, että jokainen sanamme on tärkeä, sillä sanoilla me joko rakennamme tai tuhoamme.

Sisäinen pahaolo johtaa usein väkivaltaiseen käyttäytymiseen toisia ihmisiä kohtaan. Jos silloin tartuttaisiin siihen hyllyssä pölyyntyvään ohjekirjaan eikä muihin aseisiin, sisäinen pahaolo väistyisi ja läheistemme elämä säästyisi.

Tämä hyllyssämme pölyyntyvän ohjekirjan nimi on Raamattu. Siitä on pelkästään hyötyä meidän elämäämme. Meidän tulee alkaa tutkia sitä ja ammentaa sieltä ohjeita elämäämme. Raamatussa neuvotaan, kuinka löydämme henkilökohtaisen yhteyden Jeesukseen. Jumala, kaikkien meidän Luoja, on antanut sen meille, jotta osaisimme elää oikein.

Teksti: Matti Savolainen

Takaisin Sana sivulle