Jeesus on Herramme

Jumala tietää nimesi

Meillä kaikilla on etunimi. Se on meille jo lapsena annettu, joten se on hyvin henkilökohtainen osa meitä. On monia samannimisiä kuin me, mutta se ei tahtia haittaa. Lähes ensimmäinen asia, minkä haluamme toisistamme tietää, on juuri nimi. Jos olemme pidemmän ajan tekemisissä jonkun henkilön kanssa, eikä hän vieläkään muista nimeämme, se saattaa tuntua kiusalliselta. Ajattelemme ehkä, ettei tämä toinen arvosta meitä, koska ei vaivaudu opettelemaan nimeämme.

Jumala tietää nimemme. Hän ei koskaan erehdy siinä, eikä Hän sekoita meitä johonkin toiseen henkilöön, niin kuin me ihmiset joskus saatamme tehdä. Kun Hän kutsuu sinua luokseen, ja kun Hän puhuu sinun sydämellesi, Hän tarkoittaa juuri sinua. Raamatussa on monia esimerkkejä, kuinka Jumala kutsui ihmisiä nimeltä. Maan päällä toimiessaan Jeesus puhutteli ihmisiä käyttäen heidän nimiään. Älä luule, ettei Hän tietäisi sinun nimeäsi tai jopa lempinimeäsi.

Mitä teet silloin, kun kuulet omaa nimeäsi huudettavan tai kuiskattavan? Pysähdyt, käännyt katsomaan. Haluat saada selville kuka huusi ja miksi. Mitä luulet Jeesuksen tekevän, kun huudat Hänen nimeään? Ps. 50:15 vastaa: "Ja avuksesi huuda Minua hädän päivänä niin Minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman Minua."

Jeesuksen nimi on aivan ylivoimainen, kaikkia muita nimiä korkeampi. Kun kutsumme Häntä nimeltä avuksemme, Hän pysähtyy ja kääntää koko olemuksensa puoleemme.

Teksti: Teija Ruuska

Takaisin Sana sivulle