Lähtöasemissa

Helmikuun viimeisenä päivänä 2014 lähdimme viemään avustuskuormaa. Tämä on tuttua touhua seurakuntalaisille. Edellisenä päivänä olimme lastanneet linja-auton täpötäyteen.

Linja-autossa oli tiivis tunnelma.

Linja-autossa oli vain sen verran tilaa, että jokaiselle oli istumapaikka. Omia tavaroita ei juuri tarvittukaan, sillä olimme vain päivämatkalla.

Sanojen kertausta.

Matkamme suuntautui ensin Kiteelle, lähelle Venäjän rajaa, sillä koko lastin kanssa ei voinut mennä Venäjän rajan yli. Tässä kuvassa Matti ja Antti kertasivat suomenkielen sanoja, sillä Venäjän puolella Antti toimisi tulkkina.

Rukousta.

Lasti on purettu Kiteelle ja rukoilemme, että avustuskuorman tavarat tulevat olemaan siunaukseksi. 

Jumalan Sanaa.

Kiteeltä saimme Raamattuja vietäväksi Svetogorskin seurakuntaan. Ne tulivatkin siellä tarpeeseen, ja eräs rouva sai heti oman Raamatun, sillä hän antoi elämänsä Jeesukselle Svetogorskin seurakunnan kokouksessa.

Ylistystä Sverogorskissa.

Kokous alkoi ihanalla, voidellulla ylistyksellä. Igor ja Sveta ovat uskollisesti palvelleet Elämän Lähde seurakunnassa ja moni tytärseurakunta on heidän vastuullaan. Svetogorskissa seurakunta kokoontuu perjantai-iltaisin ja sunnuntaisin.

Yhdessä ylistäen.

Kokouksessa oli todella ihana tunnelma ja koimme olevamme yhtä suurta perhettä. Monet ylistyslauluista olivat tuttuja, vaikka venäjänkielellä emme osanneet laulaa vielä.

Jumalan Sanaa.

Ylistyksen jälkeen Matti saarnasi siitä, kuinka Pyhä Henki antaa meille ilmestystietoa.

Tulkkia tarvittiin.

Matti saarnasi vauhdikkaasti ja Antti tulkkasi tosi hyvin ja seurakunta oli hienosti mukana.

Viimeiset tavarat kuormasta.

Kokouksen jälkeen aloimme purkaa lahjaamme. Linja-auton perällä oli seurakunnalle lahjaksi tuoleja. Kauan sitten olemme seurakunnastamme vieneet heille punaisia ja ruskeita tuoleja, jotka ovat olleet käytössä tähän asti. He voivat nyt antaa niitä vaikka seurakuntalaisten koteihin ja ottaa käyttöön näitä uudempia tuoleja.

Tavarat vaihtoivat paikkaa.

Näin vauhdikkaasti veimme tuoleja seurakunnalle ja ihmiset olivat todella iloisia uusista tuoleista.

Homma hoidettu.

Homma hoidettu! Kotimatka voi alkaa! Kahden tunnin aikaero on hyvä Suomen puolelle tultaessa. Vaikka Venäjän puolella oli jo nukkumaan meno aika, Suomessa ilta oli vielä nuori. Tämä oli yhteensä noin 750 kilometrin reissu. Kuljettaja jaksoi hienosti kuljettaa meitä ja me matkustajat olimme todella tyytyväisiä onnistuneeseen matkaan.

 

 

 

Kuvat ja teksti: Raija Savolainen

Takaisin lähetystyöhön

Takaisin etusivulle

Takaisin kuvagalleriaan