Päivä aloitettii rukoillen

Äänekoskella ja Jämsässä järjestettiin elokuussa Raamattu- tilaisuuksia, sillä vuosi 2007 on nimitetty Rakas Raamattu -teemavuodeksi. Äänekoskella neljä seurakuntaa ja Jämsässä viisi seurakuntaa järjestivät yhteisiä tilaisuuksia tämän teeman ympärille.

Elävät Kivet seurakunnan pastori Matti Savolainen rukoili Äänekosken torilla tilaisuuden alussa.Vieressä Äänekosken Vapaaseurakunna pastori Ilkka Hirvonen.

Rakas Raamattu -tilaisuus Äänekoskella

Pastori Ilkka Hirvonen johti ihmiset Isä meidän -rukoukseen.

Lauluryhmä

Lauluryhmä laulatti....

Torilla laulettiin

...ja yleisö lauloi.

Äänekosken kaupunginjohtaja Hannu Javanainen.

Äänekosken kaupunginjohtaja Hannu Javanainen oli ensimmäinen Raamatun lukija.

Raamatun lukijoita.

Seurakunnille oli jaettu Raamatunlukuvuorot. 4-6 ihmistä / tunti luki Raamattua 12 tunnin ajan. Näin Raamattua tehtiin tunnetuksi keskellä kaupunkia.

Rakas Raamattu- tapahtuma oli Äänekoskella jaettu 3.8. tapahtuneeseen Raamattumaratoniin sekä 18.8. vietettyyn Elämä Kutsuu- toritapahtumaan ja Jämsässä puolestaan oli kolmipäiväinen Taivaasta Tuulee-tapahtuma 17.-19.8.

Äänekosken torilla kuultiin Jumalan Sanaa myös venäjän-, englannin-, ruotsin- ja kiinankielellä.

Toritunnelmaa

Torilla viihdyttiin. Toiset kuulivat Sanaa läpikulkumatkalla, toiset viettivät torilla koko päivän.

Torilla käytiin keskusteluja

Torilla oli hyvä mahdollisuus juttelemiseen. Luterilaisen seurakunnan pastori Riikka Tuhkanen juttelemassa.

Toimittaja työssään

Kolmessa eri sanomalehdessä oli Äänekosken Rakas Raamattu -tilaisuudesta artikkeli. Haastattelemassa Keskisuomalaisen toimittaja (takana vasemmassa reunassa).

Sanan kuulijoita

Jämsän torin laidalla oli hyvä kuunnella Jumalan Sanaa ja tavata ystäviä.

Jämsän torilla olevassa katoksessa oli tunnelmaa

Jämsässä saatiin pieni sadekuurokin, mutta se ei haitannut tunnelmaa.Sekin oli Jumalan puhetta, sillä Hän sanoo 1.Moos:9:13-17:

Liiton merkki taivaalla

Minä panen kaareni pilviin, ja se on oleva liiton merkkinä Minun ja maan välillä. Ja kun Minä kokoan pilviä maan päälle ja kaari näkyy pilvissä, muistan Minä liittoni, joka on Minun ja teidän ja kaikkien elävien olentojen, kaiken lihan välillä, eikä vesi enää paisu tulvaksi hävittämään kaikkea lihaa. Ja Jumala sanoi Nooalle: "Tämä on sen liiton merkki, jonka Minä olen tehnyt itseni ja kaiken lihan välillä, joka maan päällä on."

Kuvat: Eija Kumpulainen

Takaisin kuvagalleriaan